DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Reddingsboot vijf keer in actie voor waterspoters in problemen

Zaterdagmiddag is de reddingsboot Ronduit op het water, het is een stralende middag met een krachtige wind. Net nadat de reddingsboot is in gemeld bij het Kustwachtcentrum komt er een melding binnen van een vast gelopen zeiljacht op het IJmeer bij het Muiderzand bij Almere. De reddingsboot zet koers naar het zeiljacht en bij het ter plaatse komen is het zeiljacht net door een passant vlot getrokken. 

Niet veel later ziet de reddingsboot twee kleine open zeilbootjes omslaan door de krachtige wind in de omgeving het catamaranstrand bij Almere. De reddingsboot neemt de situatie in ogenschouw en de zeilers proberen hun zeilbootjes rechtop te zetten. Het rechtop zetten lukt en de reddingsboot hoeft uiteindelijk geen hulp te verlenen. 

Rond de klok van 16.00 uur wordt de reddingsboot Ronduit opgeroepen door het Kustwachtcentrum om hulp te gaan verlenen aan een motorbootje met motorstoring bij het eiland de Schelp op het Gooimeer. Een motorbootje met 4 opvarenden, afkomstig uit Den Haag, heeft te kampen met motorstoring. De motor is niet meer aan de praat te krijgen, vermoedelijk door oververhitting als gevolg van de wildgroei van waterplanten in het water. Het motorbootje wordt op sleep genomen en afgeleverd bij de trailerhelling aan de Gooimeerdijk bij Almere-Haven.

Daarna wordt de reddingsboot door het Kustwachtcentrum opgeroepen om assistentie te verlenen aan een zeiljacht bij het binnen lopen van de jachthaven Marina Muiderzand. Het zeiljacht heeft een motorstoring en kan daardoor niet zelfstandig de jachthaven binnen lopen. De reddingsboot Ronduit en een reddingsboot uit Huizen gaan ter plaatse. Bij het ter plaatse komen heeft een toevallig passerende reddingsboot uit Almere al hulp verleend en kunnen de reddingsboten terug keren naar station.