DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Catamaranzeiler raakt gewond en kitesurfer maakt vliegende start

Zondagmiddag is de reddingsboot Ronduit van de Reddingsbrigade Naarden op het water, er staat een krachtige wind die aanwakkert tot windkracht 6. De reddingsboot Ronduit is net op het IJmeer voor Muiderberg aangekomen als zij zien dat een catamaran omgeslagen is. Ook een boot van de bergingsmaatschappij ziet dit en gaat ter plaatse. De bergingsboot is net iets eerder ter plaatse en meldt dat de catamaranzeiler gewond is geraakt en assistentie wil van de reddingsboot Ronduit. De reddingsboot is dan al onderweg en snel ter plaatse. De gewonde catamaranzeiler afkomstig uit Muiderberg wordt aan boord genomen van de reddingsboot. De catamaranzeiler heeft ernstige verwondingen aan het onderbeen opgelopen bij het omslaan met zijn catamaran. De redders verlenen de noodzakelijke eerste hulp en vervoeren de man naar een gereedstaande ambulance in de Jachthaven Naarden. De catamaranzeiler is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis met vermoedelijk een botbreuk aan het onderbeen.

Tien minuten na deze hulpverleningsactie komt er een PanPan bericht binnen van een zeiljacht. Het zeiljacht meldt aan de grond te zijn gelopen voor het Marina Muiderzand bij Almere. De reddingsboot Ronduit zet koers naar de opgegeven positie. Ook een grote politieboot, de P87, gaat ter plaatse. Bij het ter plaatse komen van de reddingsboot heeft de politieboot een sleepverbinding gemaakt en trekt het zeiljacht vlot.

Later de middag gaat de wind liggen en dat leidde ook tot problemen. Meerdere kitesurfers kwamen hierdoor in problemen. De reddingsboot Ronduit ziet dat één kitesurfer zijn kiteboard kwijt is geraakt. De jonge kitesurfer afkomstig uit Bussum wordt aan boord van de reddingsboot genomen. De kitesurfer heeft de kitevlieger dan nog uitstaan. Nadat het kiteboard terecht is wordt hij door de reddingsboot hoger op in de wind gebracht waardoor de kitesurfer gemakkelijk terug kan surfen naar het strand van Muiderberg. Na diverse mislukte pogingen om weer op het kiteboard te stappen maakt de jonge kitesurfer een spectaculaire vliegende start vanaf de reddingsboot en surft terug naar het strand van Muiderberg. Ook één van zijn vrienden kreeg problemen door liggende wind en kwam vast te zitten in de waterplanten. Na hulp van de bergingsboot kon ook hij weer verder kitesurfen.