DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Grote zoekactie naar vermiste kanovaarder op IJmeer

Zondagmiddag werden de reddingsboten uit Huizen, Blaricum, Marken en Naarden om 12.37 uur gealarmeerd omdat er een onbemande , op zijn kop liggende, gele kano was aangetroffen zonder persoon. Een binnenvaarder merkte de kano op bij de boei P4 en zag geen persoon in de buurt van de kano. Hierop sloeg het Kustwachtcentrum groot alarm.

Reddingsboten uit Huizen, Blaricum, Marken en Naarden rukten uit en begonnen met het maken van zoekslagen. Later voegden zich ook de brandweerboot uit Naarden, een vaartuig van de politie en een vaartuig van Rijkswaterstaat bij de zoekende eenheden. Ook werd er een SAR-reddingshelikopter ingezet.

De reddingsboten kamden een groot gebied uit en deden navraag bij pleziervaartuigen. Ook werd er navraag gedaan bij de omliggende watersportcentra en verhuurbedrijven of zij kano's misten. Dankzij het mooie zonnige weer waren er veel pleziervaartuigen op het water en de zoekactie van de reddingsboten bleef niet onopgemerkt. Ook een aantal pleziervaartuigen sloten zich aan bij de zoekende eenheden.

Kort na 14.00 uur werd er een gele kano aangetroffen. Deze is door de reddingsboot Frans Verkade (Marken) en de RWS25 (van Rijkswaterstaat) geborgen. Omdat de kano er oud uitzag, begroeid en kapot was en er geen andere bruikbare aanwijzingen werden gevonden dat de kano kort daarvoor nog gebruikt zou zijn, en omdat er geen vermissingen zijn gemeld heeft het Kustwachtcentrum besloten de zoekactie te staken om 14.25 uur.