DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Drukke zaterdagmiddag voor reddingsbrigade

Zaterdagmiddag was de reddingsboot NRD019 van de Reddingsbrigade Naarden voor oefening en patrouille op het water. Er stond een windkracht 5 en dus waren er zeilers op de Randmeren te vinden. De reddingsboot moest meerdere keren in actie komen om hulp te verlenen.

Rond 13.15 uur ontvingen de reddingsboten van Blaricum en Naarden een oproep van een zinkende valk, met twee personen aan boord. Het valkje bevond zich ter hoogte van de Haven van Huizen op het Gooimeer. Direct zetten de twee reddingsboten koers richting de opgegeven positie. Onderweg naar het incident kwamen de redders nog een zeilboot met twee opvarenden in problemen tegen. Besloten werd dat de reddingsboot van Blaricum naar de zinkende valk zou gaan voor de haven Huizen en de reddingsboot uit Naarden hulp zou gaan verlenen aan de andere zeilboot in problemen. Deze zeilboot had geen roergang meer en lag met een krabbend anker voor de dijk en kon door de wind geen kant meer op. De reddingsboot maakte een sleepverbinding en sleepte het zeilbootje naar de haven van Huizen. Hierbij werd zij geassisteerd door een tweede reddingsboot uit Blaricum.

Nadat het zeilbootje was afgeleverd zetten de twee reddingsboten koers naar het zinkende valkje. De eerste reddingsboot van Blaricum heeft de personen in veiligheid gebracht en hun reeds aan de wal gebracht. De reddingsboten en een bergingsboot hebben daarna gezamenlijk het Valkje boven water gehaald en geborgen. Later die middag ontving de reddingsbrigade een telefonische melding van een vast gelopen zeiljacht op het Gooimeer, voor Oud Valkeveen. Het 12 meter lange zeiljacht werd bevaren door de scouts van Scouting Olav, eveneens uit de Jachthaven Naarden. De reddingsboot NRD019 trok het zeiljacht vlot en kort daarna konden beide boten gezamenlijk hun weg vervolgen naar de Jachthaven Naarden.