DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Nood weer: krachtige wind steekt plotseling op

Zondag 5 juli j.l. werd er door het KNMI een code geel afgegeven voor gevaarlijke weersomstandigheden. Na dagen warmte zou er een weeromslag plaats vinden en daar voor werd gewaarschuwd. Zondag namiddag veranderde de windkracht en windrichting plotseling en dat bracht veel watersporters op het Gooimeer, IJmeer en Eemmeer in problemen. De reddingsboten uit Blaricum, Huizen en Naarden verleende diverse watersporters hulp en konden alle in nood geraakte watersporters weer veilig aan de wal brengen. Gelukkig bleef het bij materiƫle schade en deden zich er geen persoonlijke ongelukken voor.

De reddingsboot van de Reddingsbrigade Naarden werd door het Kustwachtcentrum in gezet op het IJmeer. Door de plotseling opkomende wind kampte een catamaran met materiaalpech en raakte daardoor onbestuurbaar. De catamaran met aan boord twee zeilers werd op sleep genomen en naar Muiderberg gesleept. Later die middag verleende de reddingsboot uit Naarden nog hulp aan een motorboot met aan boord vier opvarenden met motorstoring. Deze boot werd op sleep genomen naar de Jachthaven van Naarden.

Zaterdag 4 juli werd de reddingsboot uit Naarden ingezet voor het aantreffen een onbemande motorboot bij Durgerdam. De motorboot lag echter al geruime tijd op de dijk en dus kon de zoekactie naar opvarenden worden gestaakt.