DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Reddingsbrigade geeft demonstraties in Almere

Afgelopen zaterdag 16 april werd in Almere de derde editie van de Landelijke Veiligheidsdag gehouden. Tijdens deze dag geven hulpverleningsdiensten burgers een kijkje achter de schermen. Vele hulpverleningsdiensten waren deze dag aanwezig, waaronder ook de reddingsbrigade.

Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag verzorgden de reddingsbrigades een demonstratie hoe zij te werk gaan wanneer zij worden ingezet in onder gelopen gebied. De speciale reddingsboten van de reddingsbrigades maken onderdeel uit van een speciale vloot; de Nationale Reddingsvloot die in aktie komen bij grote regionale of nationale rampen zoals een dijk doorbraak of overstroming. De Nationale Reddingsvloot telt 90 speciale reddingsboten, uitgerust om in onder gelopen gebied te kunnen varen, verspreidt over Nederland en bemand door 1.000 goed opgeleide vrijwilligers.

Tijdens de demonstraties werd het publiek getoond hoe het onder gelopen gebied er uit ziet. Bij een overstroming zullen mensen naar een hoger gelegen gebied vluchten, bijvoorbeeld een heuvel of naar het dak van de woning. Tijdens de demonstraties was dit dan ook het scenario, bijvoorbeeld een dak dat alleen nog boven water uitsteekt en waarop mensen zitten die gered willen worden. De aanwezige reddingsboten hebben alle mensen geëvacueerd en vervoerd naar een veilige locatie.

Reddingsbrigades uit de regio Flevoland, Friesland, Utrecht en Gooi & Vechtstreek namen deel aan de Landelijke Veiligheidsdag. Naast het verzorgen van demonstraties voor het publiek was deze dag ook bij uitstek geschikt om samen met andere reddingsbrigades te oefenen. Hiertoe werden meerdere oefeningen uitgezet. De Landelijke Veiligheidsdag was een groot succes en werd door vele bezoekers bezocht.

Bekijk ook deze video's:
Video 1
Video 2