DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Open dag reddingsbrigade zaterdag 20 juni 2015

Altijd al willen weten wat een reddingsbrigade doet, hoe je redder kunt worden of hoe hard de reddingsboot vaart? Bezoek dan de open dag van de Reddingsbrigade Naarden op zaterdag 20 juni en kom er achter!

De Reddingsbrigade Naarden houdt op zaterdag 20 juni 2015 van 13.00-17.00 uur een open dag. Tijdens de open dag kun je deelnemen aan diverse activiteiten waardoor je een goede indruk krijgt van het werk van de reddingsbrigade en wat je als redder allemaal moet kunnen. Daarnaast leren wij je deze dag hoe je zelf iemand uit het water kunt redden. Tijdens de open dag is er van alles te zien, leren en beleven, kom dus gerust langs. De redders van de reddingsbrigade informeren je graag over hun reddingsbrigade en het reddingswerk.

Wil je weten hoe hard onze reddingsboten kunnen varen? Vaar dan een rondje mee met één van onze reddingsboten. Hiervoor vragen wij wel een kleine vergoeding van slechts € 2,00 per persoon.

Tijdens de open dag is ook de Brandweer Naarden aanwezig met een tankautospuit. De brandweermannen en vrouwen leren je hoe je met de brandweerspuit kunt blussen en je kunt een kijkje nemen in de brandweerauto. 

De open dag wordt gehouden op de Jachthaven Naarden, Onderwal 12, te Naarden. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.


Activiteiten

Leer zelf iemand redden
Hoe kun je iemand redden vanaf de kant? De reddingsbrigade gebruikt diverse reddingsmiddelen zoals een reddingsklos, werpzak en reddingsbal. Wij leren jou hoe je met deze reddingsmiddelen zelf iemand uit het water kunt redden.

Communiceren
Aan de hand van een ogenschijnlijk simpel spel kom je er achter dat goed communiceren heel belangrijk is en eigenlijk ook best nog ingewikkeld kan zijn. Ga jij de uitdaging aan in het communicatiespel?

EHBO-verlenen
Onze redders kunnen ook eerste hulp verlenen, van een pleister plakken en een verbandje aanleggen tot iemand beademen en reanimeren.
Tijdens de open dag kun je zelf iemand proberen te verbinden met verband en mag je op de oefenpop iemand reanimeren en beademen onder leiding van onze redders.

Schiemannen en knopen leggen
Aan boten zitten altijd touwen. De redders moeten diverse knopen kennen die gebruikt worden bij het reddingswerk. 
Kun jij deze knopen ook leggen? We leren je het tijdens de open dag.

Blussen met de brandweerspuit
De Brandweer Naarden is aanwezig met een tankautospuit. Zij leren je hoe je moet blussen met een echte brandweerspuit. Ook mag je even in de brandweerauto kijken.

Mee varen met de reddingsboot
Vaar een rondje mee met één van onze reddingsboten en kom er achter hoe hard ze varen. 
Voor het mee varen met de reddingsboot vragen wij een kleine vergoeding van € 2,00 per persoon.


Houdt deze pagina in de gaten voor programma updates. Laatste update 18-6-2015

 

De open dag wordt mede mogelijk gemaakt door: