DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Groep 8 Godelindeschool bezoekt reddingsbrigade

Maandag bezochten de leerlingen van groep 8  van de Godelindeschool uit Naarden de reddingsbrigade. In de reddingspost op de Jachthaven Naarden kregen zij uitleg over de reddingsbrigade en het reddingswerk. Daarnaast kregen zij ook een clinique redden.

Het bezoek aan de reddingsbrigade was de afsluiting van het project Waterveilig, een onderwijspakket en campagne voor kinderen dat kinderen bewust maakt van de gevaren van water. Nadat de kinderen aandachtig hadden geluisterd kregen zij ook nog een clinique aangeboden, hoe red je een drenkeling. De leerlingen werd geleerd een drenkeling te redden met een reddingsklos en werpzak die door hen vanaf de kant naar een drenkeling gegooid moest worden in het water.

Toevalligerwijs sloot het bezoek aan de reddingsbrigade en dit project ook aan bij de eind musical van groep 8 die gaat over problemen op een cruise schip. De redders kregen van de leerlingen een optreden in de buitenlucht cadeau met zang en dans uit hun eigen eindmusical.

De Reddingsbrigade Naarden bedankt de leerlingen voor hun interesse en aandacht en de heel goede en serieuze vragen die zij aan de reddingsbrigade stelden. Succes met jullie eind musical!

Voor foto's bekijk onze facebookpagina.