DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Alle 61 jeugdleden reddingsbrigade geslaagd voor reddingsbrevet

Dinsdagavond 27 juni hebben 61 jeugdleden van de Reddingsbrigade Naarden afgezwommen in het Zwembad de Lunet voor een brevet van het zwemmend redden. De jeugdleden variërend in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar legden met goed resultaat het zwemexamen af en zijn allemaal met vlag en wimpel geslaagd.

In het zwembad de Lunet in Naarden zwommen dinsdagavond 61 jeugdleden van de Reddingsbrigade Naarden af voor een brevet van het reddingszwemmen. Het was voor de jonge jeugdleden een spannende avond, maar zij deden enorm goed hun best en slaagden allemaal voor het zwemexamen.

De reddingsbrigade biedt kinderen vanaf 6 jaar en die een zwemdiploma hebben een leuke, veelzijdige en leerzame zwemsport. Zwemmend redden is een veelzijdige zwemsport, je leert niet alleen hoe je jezelf of iemand anders kan redden, maar wij leren je ook nog beter zwemmen. Er wordt aandacht besteed aan het opbouwen van de conditie en het verbeteren van de zwemslagen en wij leren je nieuwe zwemslagen.

Voor de jeugd is er een speciale diplomalijn ontwikkeld bestaande uit 12 diploma’s die in moeilijkheid variëren naarmate de kinderen ouder worden. Een zwemseizoen lang wordt er geoefend op de reddings- en zwemvaardigheden en aan het einde van het seizoen wordt er afgezwommen voor een echt reddingsbrevet! De enthousiaste instructeurs van de reddingsbrigade geven op een leuke en speelse manier les en zorgen altijd weer voor een leuke zwemavond.

De Reddingsbrigade Naarden volgt de internationaal erkende diplomalijn van Reddingsbrigades Nederland. Naarmate de leeftijd toeneemt en de leerlingen hogere diploma’s halen, neemt de moeilijkheidsgraad van de diploma’s toe. Bij diploma’s zoals Life Saver komt er ook een theoretisch deel en een EHBO diploma bij. Na het behalen van Life Saver 3 kun je dan ook aan de slag in een zwembad als toezichthouder of doorstromen naar de daadwerkelijke hulpverlening op de reddingsboot of een opleiding instructeur zwemmend redden gaan volgen.

De kinderen die ‘op de reddingsbrigade zitten’ vinden zwemmen bij de vereniging hartstikke leuk. Dat komt ook door de extra activiteiten die de vereniging voor haar jeugdleden organiseert. Jaarlijks vinden de Clubkampioenschappen plaats, dat is onderlinge zwemwedstrijd voor de jeugdleden waarbij echte wisselbekers en medailles te winnen zijn. Daarnaast worden er uitstapjes georganiseerd met als hoogtepunt het jaarlijkse kampweekeinde.

Kortom, zwemmend bij de Reddingsbrigade Naarden is hartstikke leuk. Wil je ook op de ‘reddingsbrigade’ of op reddingszwemmen, neem dan contact met ons op en kom een proefles volgen. Je kunt ook de open dag van aankomende zaterdag 1 juli bezoeken.

De open dag wordt gehouden op de Jachthaven Naarden aan de IJsselmeerweg. Onze instructeurs en redders vertellen je dan graag over onze reddingsbrigade. Ook kun je tijdens de open dag iemand echt leren redden uit het water. Kom dus gerust langs tussen 12.00-17.30 uur!