DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Burgemeester ter Heegde is de nieuwe beschermheer

Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren is de nieuwe beschermheer van de Reddingsbrigade Naarden. In zijn rol als beschermheer kan de burgemeester de reddingsbrigade ondersteunen met adviezen en verder vooruit helpen bij het realiseren van haar doelstellingen. De beschermheer is afgelopen zaterdag op spectaculaire wijze verwelkomt bij de reddingsbrigade.

De Reddingsbrigade Naarden heeft Han Ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren, bereid gevonden beschermheer te worden van de Reddingsbrigade Naarden. De reddingsbrigade krijgt hiermee sinds vele jaren weer een actieve beschermheer. Burgemeester ter Heegde heeft affiniteit met en interesse in het werk van de reddingsbrigade en onderschrijft de doelstellingen van de reddingsbrigade. Het beschermheerschap bij de reddingsbrigade is voor de burgemeester een erebaantje, zoals hij het zelf zou willen uitdrukken in maritieme bewoording ‘ik kan het boegbeeld zijn van de reddingsbrigade’.

De reddingsbrigade kan bij de beschermheer terecht met moeilijke vraagstukken of als processen moeizaam verlopen of stagneren. Daarnaast biedt de beschermheer een luisterend oor. In de afgelopen maanden zijn er meerdere gesprekken en contacten geweest tussen de reddingsbrigade en de burgemeester die door beide partijen als zeer plezierig zijn ervaren. Naast het bieden van een luisterend oor kan de beschermheer ook gevraagd en ongevraagd advies geven en zal hij reddingsbrigade attenderen op voor hun belangrijke kansen en ontwikkelingen in de regio. Verder kan de burgemeester in zijn rol als beschermheer zijn netwerk en externe contacten aanspreken om het goede werk van de reddingsbrigade te ondersteunen en verder vooruit te helpen.

De reddingsbrigade is enorm trots dat de burgemeester het beschermheerschap heeft aanvaard. De Reddingsbrigade Naarden verkeerd op dit moment in opbouwende fase naar een reddingsbrigade die in de toekomst weer 24-uurs paraatheid wil gaan bieden voor hulpverlening op de Zuidelijke Randmeren. Dankzij bestuurlijke vernieuwing en de support en ondersteuning van onze nieuwe beschermheer kan de reddingsbrigade de toekomst met vertrouwen tegemoet treden en bouwen aan een nog betere reddingsbrigade.

De burgemeester is afgelopen zaterdag op spectaculaire wijze verwelkomt als beschermheer bij de reddingsbrigade, hij kwam aan met de reddingsboot Ronduit en er werden licht fakkels afgestoken die zorgden voor fel rood licht en rook. Daarna heeft de burgemeester de jeugdleden van de reddingsbrigade die de week ervoor hebben afgezwommen voor een reddingsdiploma het diploma overhandigd en mochten alle kinderen met de burgemeester op de foto.