DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Kom ook zwemmen bij de reddingsbrigade, dat is leuk!

De Reddingsbrigade Naarden geeft op dinsdagavond les in het zwemmend redden in het zwembad de Lunet in Naarden. Kinderen vanaf 6 jaar oud en met een zwemdiploma kunnen lid worden bij de reddingsbrigade. Een enthousiast team van instructeurs geeft de kinderen op een leuke en speelde manier les in het zwemmend redden. De kinderen leren de vaardigheden van het zwemmend redden, maar er wordt ook aandacht besteed aan het opbouwen van de conditie en het verbeteren van de zwemslagen. Zwemmen bij de reddingsbrigade is niet alleen leerzaam en nuttig, maar ook sportief!

Het zwemmend redden bestaat uit een diplomalijn met 11 diploma’s die de kinderen kunnen halen. Bij de junior redder diploma’s wordt de kinderen voornamelijk geleerd hoe zij zichzelf en een vriendje kunnen redden. Naarmate de kinderen ouder worden neemt het niveau van het zwemmend redden en de vaardigheden toe en leren zij een reddingsactie opzetten en coördineren. Een zwemseizoen lang wordt er geoefend op de diverse reddings- en zwemvaardigheden en aan het einde van het seizoen wordt er afgezwommen voor een echt reddingsdiploma!

Bij de hogere Lifesaver diploma’s krijgen de kinderen, dan veelal 15-16 jaar oud, ook een theoretische cursus en een EHBO diploma. Heb je dit diploma behaald, dan kun je aan de slag als toezichthouder in een zwembad of je aanmelden voor een opleiding tot Lifeguard op de reddingsboot. Naast het zwemmend redden biedt de reddingsbrigade ook varend redden opleidingen aan. De zwemmend redden opleidingen vormen een goede basis voor het kunnen beginnen met de Lifeguard opleidingen die je opleiden tot redder op de reddingsboot.

De kinderen die ‘op de reddingsbrigade zitten’ vinden zwemmen bij de vereniging hartstikke leuk. Dat komt onder andere door de extra activiteiten die vereniging voor de jeugdleden organiseert. Jaarlijks vinden de Clubkampioenschappen plaats, een zwemcompetitie voor de jeugdleden waarbij echte medailles en (wissel)bekers te winnen zijn. Verder worden er uitstapjes georganiseerd en als hoogtepunt vind er jaarlijks een kampweekeinde plaats.

Kortom zwemmen bij de Reddingsbrigade Naarden is hartstikke leuk, leerzaam en sportief.

Lees meer over het zwemmend redden, klik hier!

Wil je een keer een proefles komen volgen? Dat kan, vraag dan een gratis proefles aan! Neem hiervoor contact met ons op.