DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Coöperatiefonds Rabobank doneert nieuwe overlevingspakken

Maandagavond ontving de Reddingsbrigade Naarden een cheque van het Coöperatiefonds van de Rabobank Gooi & Vechtstreek. Dankzij deze donatie van maar liefst € 10.000 euro kan de reddingsbrigade nieuwe overlevingspakken aanschaffen voor de redders op de reddingsboten.

De reddingsbrigade heeft bij het Coöperatiefonds een project ingediend ‘aanschaf nieuwe overlevingspakken’. Al enige tijd worden de huidige overlevingspakken met reparaties in leven gehouden, maar veel pakken zijn op en aan vervanging toe. Daarnaast is het aantal vrijwillige redders gegroeid en moeten ook zij beschikken over een goed en passend overlevingspak zodat zij goed en veilig uitgerust het reddingswerk kunnen uitvoeren. Een nieuw overlevingspak is kost € 1.500 euro per stuk en dat is een enorm kostbare investering. Omdat de reddingsbrigade geen subsidie krijgt en voor haar inkomsten afhankelijk is van donaties en giften is de reddingsbrigade niet financieel daadkrachtig genoeg om dergelijke grote investeringen te doen.

Maandagavond organiseerde de Rabobank Gooi & Vechtstreek in theater ’t Spant de Coöperatiebijeenkomst 2017. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst reikte het Coöperatiefonds 54 cheques uit aan maatschappelijke organisaties die met een project een bijdrage leveren aan de lokale samenleving. Het Coöperatiefonds is een speciaal fonds voor maatschappelijke organisaties en projecten en draagt bij aan een betere leef- en werkomgeving van de lokale gemeenschap. De Reddingsbrigade Naarden mocht een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 10.000 euro.

Dankzij deze donatie kan de reddingsbrigade nieuwe en veiligere overlevingspakken aanschaffen voor haar redders op de reddingsboten. De Rabobank geeft met deze donatie een sterke impuls aan de verdere uitbreiding en professionalisering van de Reddingsbrigade Naarden en ondersteunt hiermee het reddingswerk van de vrijwillige redders op de Randmeren en in de regio. De reddingsbrigade is de Rabobank Gooi & Vechtstreek, de ledenraad en het Coöperatiefonds enorm dankbaar voor deze donatie en het geschonken vertrouwen in de reddingsbrigade.