DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

In memoriam Adri Merks, oud voorzitter en oprichter

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud voorzitter en mede-oprichter Adri Merks. Adri Merks is 2 februari 2018 op 91 jarige leeftijd overleden. Adri is mede oprichter van de Reddingsbrigade Naarden en is tientallen jaren voorzitter geweest.

Adri Merks is van onschatbare waarde geweest voor het ontstaan en in stand houden van de Reddingsbrigade Naarden. Het was Adri die de organisatie bestuurlijk vorm gaf in de functie van voorzitter. Dankzij zijn bestuurlijke vaardigheden kon hij een goed bestuur opbouwen waardoor hij de reddingsbrigade kon laten groeien.

Adri was niet alleen bestuurlijk actief, maar was ook bij de uitvoering betrokken. Adri was altijd aanwezig. Als er klusjes gedaan moesten worden, dan was hij aanwezig. Verder was hij tijdens bewakingsdagen aanwezig ook op de reddingsposten en ook actief als redder.

Onder leiding van Adri werd de Reddingsbrigade Naarden groot; in de hoogtij dagen telde de vereniging 450 leden en beschikte de reddingsbrigade over meerdere strandreddingsposten en meerdere reddingvaartuigen.

Adri is tot 1995 voorzitter gebleven van de Reddingsbrigade Naarden en heeft zich na die tijd nog veelvuldig ingespannen voor de Reddingsbrigade Naarden. Adri is door de reddingsbrigade benoemd tot Ere-lid van de vereniging en is voor zijn tomeloze inzet en vrijwilligerswerk voor de reddingsbrigade Koninklijk onderscheiden en Drager van de zilveren Eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau.

Wij zijn Adri erg dankbaar voor zijn inzet voor de Reddingsbrigade Naarden en wij hopen dat de familie en dierbaren veel kracht mogen ontvangen bij het verwerken van dit enorme verlies.


Het Bestuur van de Reddingsbrigade Naarden

 

 

Er is gelegenheid tot afscheid nemen op woensdag 7 februari van 19.00 tot 19.45 uur in het uitvaartcentrum van de Gooische Uitvaartverzorging De Heemburg, Graaf Wichmanlaan 28, te Bussum.

De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 8 februari om 15.30 uur in crematorium Almere, Kruidenweg 3 te Almere. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Correspondentieadres
Bert Merks
Mezenlaan 18
1403 BS Bussum

Klik hier voor vergroting