Zondagmiddag stond een er krachtige wind, windkracht 6, en de watertemperatuur was slechts 6 graden. De reddingsboot Ronduit stuitte op een omgeslagen zeilbootje op het IJmeer tussen de Jachthaven Marina Muiderzand en Pampushaven. De enige opvarende zat reddeloos alleen op de kiel van zijn omgeslagen zeilbootje. Het zeilbootje was gekenterd en de mast stak in de bodem. Voor de zeiler een geluk bij een ongeluk dat de reddingsboot Ronduit op het water was en zijn omgeslagen zeilbootje opmerkte. De opvarende had namelijk zelf geen middelen om hulp in te roepen en alarm te slaan.
De reddingsboot Ronduit was in een korte tijd na het omslaan van het zeilbootje ter plaatse. De opvarende was goed gekleed en maakte het goed. Het zeilbootje werd door de redders rechtop gezet en de zeiler kon zijn weg vervolgen. Door het snelle optreden van de Naarder reddingsboot kon persoonlijk letsel worden voorkomen.
Toekomst
Door het stop zetten van de subsidie van de Gemeente Naarden kan de Reddingsbrigade Naarden geen reddingsboot meer operationeel houden. De reddingsbrigade stuurt de reddingsboot in het vaarseizoen op patrouille op het Gooi- en IJmeer. Zodoende kunnen de redders snel in actie komen om hulp te verlenen aan in nood verkerende watersporters. Het feit dat er een reddingsboot rond vaart op het water geeft watersporters een gerust en veilig gevoel. In 2013 kwamen de redders van de Reddingsbrigade Naarden 43 keer in actie om reddings- en hulpverleningsacties uit te voeren.
De Randmeren worden steeds drukker bevaren en gevaren. Naast een toename in recreatievaart, is er ook een toename waar te nemen in beoefenaars van (extreme) windsurfsporten en beroepsvaart. De randmeren worden steeds vaker bevaren door veerboten, partyboten en passagiersboten met grote aantallen opvarenden. Risico’s op het water schuilen immers in een klein hoekje. Het weg bezuinigen van een reddingseenheid is dan geen verstandige keuze.