Spoedeisende hulp en levensbedreigende situaties op het water

Bij spoedeisende hulp (noodgevallen) is er gevaar voor levens en/of vaartuigen, neem altijd contact op met de Kustwacht.

Telefoon 0900-0111
Marifoonkanaal 16

 

Maritieme assistentie
Bij maritieme assistentie is er geen spoed bij, maar wel hulp benodigd. Neem voor hulp en assistentie op het Gooimeer, IJmeer en Zuidelijk deel Markermeer contact op met de Reddingsbrigade Naarden.

Hulplijn 035-6940791

 

Heeft u als watersporter maritieme assistentie of (pech)hulp nodig op het Gooimeer, IJmeer of Zuidelijk deel van het Markermeer waarbij geen direct gevaar is? Bel dan de hulplijn van de Reddingsbrigade Naarden. U kunt de hulp van de reddingsbrigade inschakelen bij bijvoorbeeld motorproblemen, mastbreuk of wanneer u met uw schip bent vast gelopen op een ondiepte en er geen sprake is van direct gevaar. In dit soort minder spoedeisende situaties waarbij geen gevaar is voor levens of vaartuigen kunt u de Reddingsbrigade Naarden hulplijn bellen. De reddingsbrigade helpt watersporters in problemen en ingeval van motorstoring brengen wij u naar de dichtstbijzijnde veilige (thuis)haven.

De hulp van de reddingsbrigade is gratis. Omdat de Reddingsbrigade Naarden een vrijwilligersorganisatie is en niet wordt gesubsidieerd door de overheid, vragen wij u wel of u na de hulpverlening donateur wilt worden van de Reddingsbrigade Naarden en of u een donatie wilt doen. Hiermee helpt u de Reddingsbrigade Naarden om de kosten die gemaakt worden voor de hulpverlening, het opleiden van mensen, het onderhouden van het materiaal en de brandstofkosten te kunnen betalen. Hierdoor kan de reddingsbrigade nu en in de toekomst gratis hulp blijven bieden aan hen die het nodig hebben op het water.

 

Welke informatie geeft u door wanneer u om hulp vraagt?

Wie (scheeps-)naam, naam persoon
Wat is er aan de hand / type schip / kleur / afmetingen?
Waar je (geografische) positie / vaarroute / vaarplan / tijden?
Welke hulp heb je nodig?
Wanneer was er voor het laatst contact of positie bekend?

 

Steun de Reddingsbrigade Naarden

Word donateur en help ons redden!