De Reddingsbrigade Naarden beschikt over twee reddingsboten. Verder beschikt de reddingsbrigade over allerlei klein en groot (reddings)materiaal.


Reddingsboot Ronduit (NRD119)

Dit is onze grote de reddingsboot. De reddingsboot is vernoemd naar het fort Ronduit, alwaar de reddingsbrigade jaren lang gehuisvest is geweest. De Ronduit reddingsboot is van het merk TP Marine 715, een zogenaamde RIB. RIB staat voor Rigit Inflatable Boat, en heeft tubes met diverse luchtkamers. De reddingsboot heeft een lengte van 7,15 meter en een breedte van 2,60 meter. De reddingsboot wordt voortgestuwd door een 190 PK sterke Volvo Penta D3 inboard dieselmotor en behaalt een top snelheid van (35 knopen) 65 kilometer per uur. De reddingsboot heeft veel werkruimte en heeft een geredde capaciteit van 15-20 personen. De reddingsboot is uitgerust met medische materialen, gereedschappen, sleeplijnen en de nodige communicatie-, en navigatieapparatuur. De reddingsboot Ronduit wordt voornamelijk ingezet voor de hulpverlening op de Zuiderlijke Randmeren.

 


Reddingsboot NRD019 (RE-014)
De reddingsboot NRD019 is een reddingsboot uit de Nationale Reddingsvloot. De reddingsboot is van het merk Tinn Silver 550 RESCUE en is 5,50 meter lang en wordt voortgestuwd door een 75 PK sterke buitenboordmotor. Hiermee haalt de reddingsboot een snelheid van ongeveer 60 kilometer per uur. Deze reddingsboot is ontwikkeld om te kunnen varen in ondiep water voor het evacueren van mensen bij grote watercalamiteiten en overstromingen in Nederland.

Reddingseenheid 014 is een eenheid die behoort tot de Nationale Reddingsvloot. De Nationale Reddingsvloot komt in actie bij grote watercalamiteiten en bij waternoodrampen. Daarnaast wordt de reddingsboot NRD019 ook in regio worden ingezet voor hulpverleningstaken en bij de beveiliging van evenementen op en rond het water.

 

 

Steun de Reddingsbrigade Naarden

Word donateur en help ons redden!