De Reddingsbrigade Naarden beschikt over twee reddingsboten. Verder beschikt de reddingsbrigade over allerlei klein en groot (reddings)materiaal.

 

Reddingsboot Ronduit (7119)
Dit is de reddingsboot Ronduit. De reddingsboot is van het type TP Marine 715, een zogenaamde RIB. RIB staat voor Rigit Inflatable Boat, en heeft tubes met diverse luchtkamers. De reddingsboot heeft een lengte van 7,15 meter en een breedte van 2,60 meter. De reddingsboot wordt voortgestuwd door een 190 PK sterke Volvo Penta D3 inboard dieselmotor, en behaalt een top snelheid van (35 knopen) 65 kilometer per uur. De reddingsboot heeft veel werkruimte en heeft een geredde capaciteit van 15-20 personen. De reddingsboot is uitgerust met medische materialen, gereedschappen, sleeplijnen en de nodige communicatie-, en navigatieapparatuur. De reddingsboot Ronduit kan fungeren als volwaardige vervanger van de reddingsboot Johanna Smidt.

 

Reddingsboot NRD 019 (RE-014)

De nieuwe reddingsboot is een Tinn Silver 550 RESCUE en is 5,50 meter lang en wordt voortgestuwd door een 75 PK sterke buitenboordmotor. De nieuwe reddingsboot is door Reddingsbrigade Nederland in bruikleen gestationeerd bij de Reddingsbrigade Naarden en vervangt de oudere en kleinere reddingsboot van het type Rescue 3. De nieuwe reddingsboot maakt ook onderdeel uit van de Nationale Reddingsvloot en is ontwikkeld om te varen in ondiep water voor het evacueren van mensen bij grote watercalamiteiten en overstromingen in Nederland. De nieuwe reddingsboot zal ook in regio worden ingezet voor hulpverleningstaken en bij de beveiliging van evenementen op en rond het water.

 

Gepensioneerde reddingsboten 

 

 

Reddingsboot NRD019 (RE-085)
De reddingseenheid 085 is gestationeerd in Naarden en is in bruikleen uitgegeven aan de Reddingsbrigade Naarden. Deze reddingseenheid maakt deel uit van de Nationale Reddingsvlot van Reddingsbrigades Nederland. Vaartuigen uit deze vloot zullen volgens overeenkomst met het Ministerie van Veiligheid en Justitie worden ingezet voor evacuatie van personen tijdens overstromingen en rampen. Deze reddingsboot is van het type Rescue3 en wordt voortgedreven door een 75 pk sterke buitenboordmotor, hiermee haalt de reddingsboot een snelheid van 60 kilometer per uur (32 knopen). Door de geringe afmetingen van deze reddingsboot is de reddingsboot uiterst wendbaar, de reddingsboot meet 4,90 meter lang en 2,10 meter breed. Door de geringe diepgang van slechts 0,50 meter is de boot ook goed in gebieden met ondiepten in te zetten. De reddingsboot biedt plaats aan 2/3 geredden en is uitgerust met medische materialen, sleeplijnen en de nodige communicatie apparatuur. De reddingsboot is trailerbaar en kan zodoende overal in de regio en binnen Nederland worden ingezet.

 

 

Reddingsboot Johanna Smidt (7139)
In 2014 heeft de Reddingsbrigade Naarden wegens bezuiniging haar alom geprezen reddingsboot heet Johanna Smidt moeten verkopen.

 

De reddingsboot Johanna Smidt is van het type Offshore 707 en deze heeft een lengte van ruim zeven meter. Met haar sterke Volvo Penta inboard Turbo dieselmotor van 200 pk is zij uitermate geschikt voor sleep- en bergingswerkzaamheden. De reddingsboot heeft een topsnelheid van (28 knopen) 51 kilometer per uur en wordt gebruikt als werkboot. De reddingsboot heeft op het achterdek veel ruimte. Hierdoor is zij voor vele doeleinden te gebruiken. Denk aan het overbrengen van ambulance personeel of het stabiel vervoeren van slachtoffers of het overbrengen van brandweerlieden en duikers met uitrusting. De reddingsboot uitgerust met een zogenaamde pomp waarmee water uit boten gepompt kan worden. Deze pomp is ook te gebruiken bij brand op het water. Daarnaast beschikt de reddingsboot over een brancard, medische materialen, gereedschappen, sleeplijnen en de nodige communicatie-, en navigatieapparatuur.

Steun de Reddingsbrigade Naarden

Word donateur en help ons redden!