Ben jij op zoek naar een leuke sport? Dan is reddingszwemmen bij de Reddingsbrigade Naarden misschien wel iets voor jou!

De Reddingsbrigade Naarden is een leuke zwemvereniging voor jong en oud! Kinderen vanaf 6 jaar en in het bezit van de zwemdiploma’s A en B kunnen lid worden van de Reddingsbrigade Naarden. Spelenderwijs leren zij het zwemmend redden en zijn zij sportief in beweging. Plezier staat bij de instructeurs van de Reddingsbrigade Naarden voorop!

Zwemmend redden is een leuke, afwisselende en veelzijdige zwemsport. Naast dat zwemmen een sport is, is het leren reddingszwemmen ook nog eens leerzaam en nuttig! Een tiental vrijwillige instructeurs geeft de kinderen op een leuke en speelse manier les in het zwemmend redden en leert de kinderen de fijne kneepjes van het redden. Er zijn verschillende brevetten en diploma’s te halen, die oplopen in moeilijkheidsgraad. Aan het einde van het zwemseizoen wordt er dan afgezwommen voor een echt reddingsbrevet of diploma.

 

De les begint altijd met een centrale training waarbij alle kinderen een aantal baantjes zwemmen met als doel het opbouwen en op peil houden van de conditie en het verbeteren van zwemslagen. Na deze centrale training gaan de kinderen naar hun eigen instructeur en gaan zij de zwem- en reddingsvaardigheden oefenen voor het brevet of diploma waarvoor zij zullen gaan afzwemmen aan het einde van het zwemseizoen. Iedere instructeur geeft les aan zijn eigen groepje en is de vaste instructeur voor het gehele seizoen.

 

 

De instructeurs leren de kinderen de vaardigheden die nodig zijn om jezelf en anderen te kunnen redden. Om een drenkeling te kunnen redden hoef je niet altijd het water in. De instructeurs leren de kinderen om een drenkeling vanaf de kant te redden met een reddingsklos of werpzak. Als het echt niet anders kan moet een redder het water in om een drenkeling te redden en naar de kant te vervoeren. De kinderen wordt geleerd dat de eigen veiligheid altijd voorop staat.

Enige oefeningen en vaardigheden die tijdens het reddingszwemmen aanbod komen zijn:
– Onder water zwemmen
– Het opduiken van duikringen
– Het opduiken van de reddingspop
– Jezelf redden uit een wak (ijsongevallen)
– Het redden van een drenkeling met een reddingsmiddel vanaf de kant
– Het redden van een drenkeling in het water met een reddingsmiddel
– Het vervoeren van een drenkeling

 

De lessen worden op een leuke en speelse manier gegeven en plezier staat voor op. Gedurende het seizoen zijn er ook zwemwedstrijdjes en sport-spel avonden in het zwembad.

De Reddingsbrigade Naarden geeft op dinsdagavond vanaf 18.00 uur les in het Zwembad De Lunet te Naarden, Amersfoortsestraatweg 16, Naarden.

Vermaak en vertier
De Reddingsbrigade Naarden is een leuke zwemvereniging voor kinderen vanaf 6 jaar. Naast het zwemmen biedt de Jeugd Commissie leuke activiteiten aan voor de jeugdleden zoals een dagje uit naar een pret/attractiepark of een kampweekeinde. Lees meer!

Proefles?
Wil jij een keer komen kijken en een keer mee doen met het reddingszwemmen? Dat kan! Je bent natuurlijk van harte welkom om een keer met ons mee te zwemmen, neem hiervoor contact met ons op.

 

Steun de Reddingsbrigade Naarden

Word donateur en help ons redden!