Bij de reddingsbrigade kun je ieder jaar een brevet of diploma halen. Voor de allerkleinsten zijn er de Junior redder brevetjes, zij leren onder andere survival onderdelen in het water en kleine, niet zulk heel moeilijke reddingszwemmen vaardigheden. Na deze Junior redder brevetjes zijn er de Zwemmend redder brevetten. Hier worden de moeilijkere reddingsvaardigheden aangeleerd.

Vanaf de Life Saver diploma’s komt naast het reddingszwemmen ook theorie over het redden aanbod. De kinderen doen dan ook een theorie-examen. Het niveau van de Life Saver diploma’s is oplopend in moeilijkheidsgraad. Hierbij wordt dan verwacht dat de redders in spĂ© een reddingsactie op kunnen zetten en uitvoeren.

Na deze diploma’s en brevetten mag je jezelf zwemmend redder noemen. Na deze diploma’s kun je dan beginnen met het deelnemen aan het varend redden of je kunt een opleiding volgen om instructeur zwemmend redden te worden en zelf les te geven bij de reddingsbrigade. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker blijven zwemmen en in onze wedstrijdploeg iets voor jou!

Brevet- en diploma-eisen
Hieronder staat een lijst met brevetten en diploma’s. Om de eisen van een brevet of diploma te bekijken, klik op de desbetreffende link.

Junior redder 1
Junior redder 2
Junior redder 3
Junior redder 4

Zwemmend redder 1
Zwemmend redder 2
Zwemmend redder 3
Zwemmend redder 4

Life Saver 1
Life Saver 2
Life Saver 3

Steun de Reddingsbrigade Naarden

Word donateur en help ons redden!